huii..buntuti aq yer?




Assalamualaikum. Oh,sekejap je cuti ni sampai ke penghujungnya. esok dah kena balik ke asrama yang terCINTA sangat tu. rindu pada kawan-kawan.but thiz sem pasti tak sama. Si dia dah meneruskan semester baru di rembau pulak. ouh,pasti tak sama,pasti tak sama. kalau dulu ke mana-mana je boleh ajak dia teman,terutamanya time urgent. oh oh dan oh. lagi-lagi dah nak puasa ni then raya. kenapa lah course dia tak dua semester di sini? ohhh..tuan pengarah,pliss panggil semua student di rembau tu balik semula ke sungai buloh. plisss~ haha,okei aku dah stat meroyan.



then monday,come to class as usual n lepaking. of corse! cott cett cott cett with friends. and also,new intake students will come register on this monday n hello junior,i'll raging you on thursday. this is special welcome  for ppkp junior. hehehehe (gelak jahat).



dan dengarnye,junior pka akan di-orientasi oleh JPP PKA dari rembau. its really true? if yess,thats mean the five JPP will come from rembau to sg.buloh n thats mean i can meet him -mr.R- cause he is JPP for PKA. :)
syukur.. both of we is jpp. JPP lah sangat. aiiii~ hope he still hold JPP title for this sem. mudah-mudahan. kalau dia ada kat sini this sem kan best boleh buka puasa n terawikh sama-sama. <3 tak ape,its oke. ini yang terbaik. :) thanks guys for reading. love yar.



*jpp is jawatankuasa perwakilan pelatih.



#PKA dan PPKP adalah di bawah lembayung yang sama. peace keyh?smile#



punai.

Assalamualaikum.
rindu nya pada kenangan itu saat memborong makanan dengan si dia. di pasar malam di siang hari di sebuah daerah yang terletak nun jauh di selatan tanah air..




"sedap ke burung punai?" tanyaku sambil mata juling dek ralit makan kepok lekor nan keping.

"burung apa?"
"burung punai"

"burung apa?"
"burung punai" 


"burung apa?"
"burung punai" 

"burung apa?"
"burung punai..!! awak ni kenapa?" *tanyaku dengan muka pelik sambil ralit mengunyah kepok lekornye.


"last-last,burung apa wak?" dengan sengih kerang busuknya. *cisss~
"BURUNG PUNN... eh,burung puyuh laaaa..."

wakakakakaka.. okei serius aku malu sangat-sangat!dengan volume lontaran suara aku yang kuat masa tu,tak hairan lah orang keliling pandang semacam. arggghhh tidak. u drop my waterface la syg! :p dengan begitu semangatnye aku menjawab 'burung punai'.. arghhh.. memalukan. awak pun sengaja jer tanya banyak kali kan?ingat ni iklan hari raya petronas kat tv tu ke? tak pasal-pasal saya telah diperbudak-budakkan oleh awak. rase nak cubit-cubitan je. hmmmm..


thankz oll sudi bace sedikit cebisan kenangan i nih~ syg u ollz.. k bhaii~ *okei sumpah aku gedik! 





macam ni la ghupe burung punai puyuh yang dia beli tu.. sedap..





auww~ sedapnye ollz.. berempah lagi tuww~ nyumm nyumm*okei,saya gedik lagi.





Assalamualaikum. jumpa lagi. :) p/s:rindu kamu encik syg!






kek cokelat kukus.


Assalamualaikum. huhu.. lamanya aku tak menaip. Al-maklum lah kesibukan dan kemalasan yang melebihi ketinggian gunung Everest.haha.. tak payahla bagi introduction panjang-panjang ek,terus jelah ke perincian yang sebenar-benarnye. lagipun hari dah malam,esok pagi nak bangun awal, ouh yeahh i have trip to kelantan. first time,ahakss.. :) meh dekat-dekat, rapat-rapat,jemput tengok gambar yang bakal dipersembahkan di bawah ini. taraaa~




kek cokelat kukus yang lembut dan gebu tapi sedikit pahit topingnye. :p





sedap tak?menggairahkan tak?wahahei~ bahasa apakah yang telah aku gunakan? hehe.. okei,now i'll tell u how to make the chocolate kukus cake. *haram jadah la broken inggeris aku pakai ni,janji makcik pakcik sekalian faham sudah la kan~ ;)


Bahan-bahan
1.Tepung gandum  -> 2 cawan
2.Serbuk koko  -> 1 cawan
3.Baking powder  -> 1 camca
4.Soda bikarbonat   -> 1 camca
5.Gula castor  -> 1 cawan
6.Susu pekat manis  -> 1 cawan
7.Minyak masak  -> 1 cawan
8.Telur ayam  -> 2 biji
9.Air panas mendidih  -> 1 cawan


Arahan ringkas
1. Ayak bahan 1,2,3,dan 4 bersama dalam satu loyang atau mangkuk besar atau besen ikut sukahati korang waima baldi pun boleh. Kemudian masukkan bahan 5 iaitu gula kastor yerr..
2. Blander bersama bahan 6,7 dan 8 lebih kurang 10 minit. Jangan blander direct je non-stop takut hangit nanti okeiii mak enonn.Setelah itu campurkan dengan bahan yang telah diayak tadi.Kacau hingga sebati.
3. Masukkan pula air panas yang mendidih tadi dan kacau lagi dan lagi dan lagi.
4. Akhir sekali boolehla masukkan adunan ke dalam loyang dan dikukus selama 45 minit. Lebih afdal jika loyang anda berukuran 10" x 10".




emm emm nyummy~ jilat bibir temngok gamba ni. ahakss..




okeilah,sampai disini dulu. salam sayang untuk korang semua.selamat berhujung minggu dan rajin-rajinkan diri cuba resepi yang aku kongsikan ni. tak rugi,untuk isteri-isteri tu,rajin-rajinkan diri buat dan bagi suami makan,insyaAllah makin terpikat,makin sayang. salam semanis kurma..haha~ *what the aku nihh?



Assalamualaikum. love, <3